A venit iarna.A inconjurat totul intr-o mantie alba.Fulgii care coboara din inaltul cerului pe pamant fac un mic dans sprinten.

In timp ce priveam peisajul absolut minunat am fost atrasa de mirosul cozonacilor proaspat scosi din cuptor,cu mirosul lor specific de vanilie si scortisoara.Pe masa intinsa erau mancaruri care se intreceau in miros si aspect:sarmalele erau fruntase,urmand dulciurile de toate formele si modelele.

Eu si tata impodobim bradul.Mirosul lui a verde proaspat ne imbie pe toti cei din jurul sau.Globuletele si ghirlandele multicolore sclipesc,parca spunand:"Ce frumoase suntem!".Steaua din varful lui ne aminteste de nasterea Domnului si de steaua trimisa de ingeri celor trei magi.

Afara suna cu glas duios cantecele copiilor anuntand sarbatoarea care era numai la o zi de noi.In toate casele gospodarilor este veselie,iar munca e in toi.Prajiturile si cozonacul,sarmalutele si friptura,nimic nu lipseste de pe mesele lor.

Este o atmosfera ca de basm.Sub bradul fermecator se aseaza cadourile pentru cei dragi,asteptand sa fie deschise si privite cu mult drag.

Craciunul este fantastic!